Pedicure behandeling imagePedicure behandeling imagePedicure behandeling image
Bij een pedicure behandeling worden uw voeten gecontroleerd, worden uw nagels geknipt, gepolijst en de nagelwallen worden gecontroleerd op ingroeien en deze worden schoongemaakt. Het verwijder van zoveel mogelijk eelt en indien nodig, uw kloven behandelen en/of likdoorns verwijderen.

Eelt komt vaak voor op voeten en is een verdikking van de huid. Door druk of veel wrijving wordt de bovenste huidlaag ruw en hard. Om ervoor te zorgen dat deze bovenste huidlaag niet beschadigd, wordt er ter bescherming door het lichaam een laagje aangebracht, dit laagje heet eelt. Als er teveel eelt wordt gevormd kan dit als vervelend en zelfs als pijnlijk worden ervaren. Dit kan komen door verkeerde schoenen, overgewicht of een door een afwijking aan de voeten. Doordat er meer druk op één bepaalde plek komt te staan, kan daar eeltvorming komen en kunnen er likdoorns ontstaan.

Het dagelijks verzorgen en insmeren met een goede voetbalsem houdt de huid soepel en zal uiteindelijk het eelt kunnen verminderen.

Verdikking van de nagels kan komen door een mycose die zich in de nagel heeft genesteld maar ook door b.v. druk en wrijving (denk aan nagels van de kleine teentjes.)
Deze nagels frees ik zo plat mogelijk. Dan kan ik gelijk kijken of er een mycose inzit en hierop kunnen we een behandelplan maken en kijken hoe vaak een behandeling noodzakelijk is.