Mycose (schimmel) imageMycose (schimmel) imageMycose (schimmel) image
Mycose (schimmel) behandeling:

Mycose (of schimmel) is zeer hardnekkig.
Wat vooral erg belangrijk is als u van deze hardnekkige kwaal af wilt komen is: Therapietrouw zijn!!!

Er zijn een aantal behandelingen die u kunnen helpen ik zal deze uitleggen:
1.
Pillenkuur: dit gaat op recept van de huisarts. Bij de pillenkuur kan eventueel wel een levercheck nodig zijn tijdens de kuur. Deze pillen kunnen belastend zijn voor de lever. Leest u ook goed de gebruiksaanwijzing door en raadpleeg de huisarts indien nodig. Het staat niet voorgeschreven maar tijdens deze kuur werkt het wel d.m.v. een extra boost om zelf ook iets met de nagels te doen. Zo kunt u ze zelf behandelen met een schimmelwerend middeltje en als extra ondersteuning Dadi oil gebruiken. Wel is het noodzakelijk dat u elke 6 tot 8 weken in ieder geval uw nagels zo dun mogelijk laat frezen. Dit kan het proces versnellen.

2.
Laserbehandeling bij Ceulen Klinieken Amersfoort (Vathorst). Hier heeft u ook een verwijzing van de HA voor nodig.
De laserbehandeling:
Hierbij is het zeer noodzakelijk dat u de nagels vóór het laseren flinterdun laat frezen zodat de laser makkelijk door de nagel kan. De behandelingen bij Ceulen Klinieken gaan via uw ziektekostenverzekering (alleen met verwijzing van uw HA).

Als aanvulling op deze kuur krijgt u pillen (1x per week) en een schimmelwerende zalf die u intensief dient te gebruiken. Uitleg hierover krijgt u bij Ceulen Klinieken.

3.
Zelf aan de slag met een schimmelwerend middel en als extra ondersteuning Dadi oil gebruiken. Gebruiken zoals het op de verpakking staat of uitgelegd is.
Elke 6 tot 8 weken dun laten frezen, zodat het middel wat u gebruikt beter z’n werk kan doen.
Het advies hierin is HFL Solution te gebruiken in combinatie met Dadi oil.

Doorzetten is echter wel noodzakelijk want u bent bij alle behandelingen toch minstens wel 9 maanden tot één jaar bezig en stilstand is in dit geval dan ook echt achteruitgang.
De genezing gaat langzaam omdat het uit moet groeien en als er met de therapie (welke therapie u ook kiest) gestopt wordt omdat “het toch niet helpt” dan bent u helaas terug bij af.
De pedicure kan u op weg helpen en begeleiden, maar verder is het uw eigen doorzettingsvermogen om weer gezonde nagels te krijgen..

Bij alle behandelingen dient u alle handdoeken op minimaal 60 graden te wassen en 1x per week de sokken en schoenen in te sprayen met een schimmelwerend middel.